På Fashionlinjen vil eleverne lære om begreber og teknikker inden for mode og design, og vil få undervisning i idéudvikling, kollektionsopbygning og særligt håndværket vil være i fokus, da det skal til for at omsætte ideer til færdigt produkt.

HÅNDVÆRKET
Vi bruger håndværket som vores grundpille til at kunne skabe og udføre vores designs. Vi vil udvikle personlige grundforme, og derigennem starte læringen indenfor mønsterkonstruktion, som vi vil bruge til flere projekter igennem året. Vi vil gå fra den helt elementære opstart med vores symaskiner og igennem diverse brugbare syprøver ende ud med at være superbrugere og kunne skabe vores egne produkter fra bunden.

TRYK OG MATERIALELÆRE

Materialer er en stor del af det at være skrædder eller designer og i løbet af året vil eleverne få en grundforståelse indenfor diverse tekstiler, samt behandlingen og fremstillingen heraf. Derudover vil vi selv eksperimentere med at lave tryk og have et forløb hvor vi laver vores egen metervare.

DESIGN
Vi vil komme igennem et klassisk moodboard-udvikling og udfordrer elevernes evner til at visualisere og udvikle deres kreative projekter og derigennem komme frem til en sammenhængende kollektion i slutningen af året.

BÆREDYGTIGHED

Eleverne vil blive oplyst om vigtigheden af at tænke bæredygtigt – i en ikke særlig bæredygtig branche. De vil lære hvordan de selv kan reparere deres tøj, men også lave større forandringer på allerede produceret tøj fra genbrugsbutikker.

LINJETUR

I foråret tager vi på en linjetur, hvor vi sammen vil udforske en storby; med mode, tekstil og håndværket som hovedtemaer. Her vil der også blive mulighed for at gå i spændende stofbutikker og købe materialer med hjem.

Der stilles ikke nogen krav til forudgående kendskab til aktiviteterne på linjen, men du skal være motiveret og have lyst til at engagere dig og lære en masse indenfor faget.

INDHOLD/OMRÅDER

• Introduktion til diverse syteknikker, materialelære og konstruktion af mønstre
  • Designprocesser – fra idé til færdigt produkt, herunder kollektionsopbygning og moodboard
  • Bæredygtigt design, miljø og refashion