Surf og Street

Surf og Street

“Risskov Efterskoles linje Surf & Street er for dig, der elsker vandsport og urbane aktiviteter, for dig der har lyst til at udfordre dig selv og flytte dine grænser. På linjen kommer du til at prøve kræfter med et bredt udvalg af aktiviteter i Aarhus Centrum, Aarhus Bugten og det lokale miljø omkring Risskov Efterskole, og ikke mindst ude i verdenen.
Linjen er for dig, der ikke altid tager den planlagte rute, men tager den sjoveste, mest udfordrende eller spændende rute mod dit mål. Om det så er over plankeværket, og om der skal slås saltomortaler hele vejen, så gælder det, Surf & Street, om at være kreativ, have det sjovt og selv finde sin egen stil og vej.

Der stilles ikke nogle krav om, at du har et forudgående kendskab til aktiviteterne på linjen, men du skal være motiveret for at engagere dig, at blive bedre og til tider at blive kastet ud i udfordrende forhold og i alt slags vejr. Du vil også få undervisning i, hvordan disciplinerne dyrkes forsvarligt, samt få undervisning i førstehjælp, så det sikkerhedsmæssige niveau er i top. Du skal som elev på linjen være tryg ved vand og aflægge en 200 meter svømmeprøve ved skolestart.

Indholdet vil spænde bredt, og vi vil arbejde med forskellige aktiviteter afhængigt af sæsonen. Det betyder, at i efteråret og foråret vil vi primært være at finde i det våde element i og ved Aarhus Bugten, men også på ture til den danske vestkyst. Du vil bl.a. få teoretisk og praktisk undervisning i windsurf, wakeboard og Stand-Up-Paddleboarding (SUP).
Når vi ikke er på vandet vil vi fokusere på street aktiviteter, som fx skateboarding, streetgames og parkour, samt at vi vil have fokus på styrke- og konditionstræning som forberedelse til linjeture og skolens rejser; en storbyrejse, en skirejse og en linjerejse. På disse ture og rejser vil der være fuld fart på aktiviteter der relaterer til sig linjens tema Surf & Street, hvorfor det er vigtigt at have et fysisk overskud til at lære sammen, fejle, og le sammen, men ikke mindst få uforglemmelige oplevelser.”