Anna & Andres

Anna og Andres

Andrés

• Gik Cambridge klassen på Risskov Efterskole i 2018/19
  • Havde English, Spanish, French, Maths, Global Perspectives, Coordinated Science og dansk som andet sprog
  • Havde Basketball som linje og var i New York på linjetur
  • Boede i kollegie 4
  • Går i dag på IB (Internationale Baccalaureate) på Aarhus Gymnasium
  • Andrés bor i dag i Nørreris kollegiet som er en del af Risskov Efterskole

A few words that describe my year, most be “fun”, definitely. “Unforgettable”, I won´t forget all the trips … and “hygge”, definitely hygge. The way I can describe the community of Risskov Efterskole is the diversity and how much of a family we are, actually, we care about each other and we always take care of each other when one is sick – its like a family!!

Hanging out with friends and going to school with friends, living with them, you don´t know anyone to start with and you become best friends its really cool just to hang out and live with them everyday actionably it a school year becomes really short – at least for me.

The coolest thing for me was hanging out with friends, going to school friends, playing basketball with friends and the linje. At first you don´t have any friends and you don´t know anyone – but than you become best friends and you live everyday together and you eat together. Meeting new people and making them your best friends for the whole year – some become best friends for life, it feels like that.

Hanging out in New York with your best friends and play basketball, hanging out with the basketball linje, the coach, just going around in the city and looking at all the cool stuff, eating New York food and watching basketball games in New York.

Aarhus is a very cool city to be in with friends and is very close to the beach.

Personally, I have become more open, its easier to talk to new people. In the school there is a lot of people so you can´t talk to everybody, but I try to make everyone my friends. So that is what the school has taught me about life socially, but you are also more organized because the put a schedule for everything, made me wake up at certain, study, and we did more stuff in groups – it organized my life.

The best thing about daily life is the training and telling stories while you do it. Playing music, being around, you are always having fun when you are in school – that´s what I remember the most. If you do things with friends its always fun. You always do things with some else – you newer do anything alone in the efterskole, and you meet new friends – who are friends of your friends.

I choose Risskov Efterskole, at first it was because of the basketball linje and to become more open and social – but after I feel in love with the people and I think that´s the best.

• Gik i 10. klasse på Risskov Efterskole i 2018/2019
  • Havde dansk, matematik, engelsk, tysk og fysik/kemi og dans som valgfag.
  • Havde gastronomi som linjefag og var i Barcelona på linjerejse.
  • Boede i kollegie 3
  • Går i dag på STX på Aalborghus Gymnasium og har valgt musik som linje.
  • Anna bor i Aalborg

Det bedste ved Risskov Efterskole er fællesskabet! Man kommer så tæt på hinanden, at man næsten føler det er ens familie. Altså man snakker med dem om alt - hvis man f.eks. ikke ved hvordan man vasker, så er der en som kommer og hjælper en. Man bliver så mega tætte – de andre er ens familie for et år!!

Det fede var at møde alle de her unge megasøde mennesker, men også de lærere som er her på Risskov Efterskole. Man bliver meget mere tæt med alle de lærere man har og så giver det en dejlig tryg følelse når  de kommer og siger godnat til en, laver en joke og så spiser noget af ens slik ..

Vores linjetur var mega spændende. Vi havde en masse fede oplevelser og også tid på værelset og når vi sov, så sov vi sammen med nogen man ikke normalt var sammen med. Det var spændende og udfordrende, men turen gav os et særligt sammenhold.

Jeg er blevet meget mere åben. Man bliver nød til at skulle kunne snakke med alle – du bliver næsten ”tvunget” til det. I starten er der en masse sjove fællesskabende lege, som hjælper med at det bliver lettere at være sammen med nye mennesker. Man bliver meget mere social af at være på efterskole og man bliver bedre til at være sammen med mange mennesker. Man bliver mere selvstændig af at lære, hvordan man vasker sit eget tøj og man lærer hvordan man klarer hverdagen, når mor ikke er lige ved siden af.

På efterskolen har vi tid til det hele. Der er almindelig skolegang, hvor jeg syntes jeg lærte rigtig meget. Normalt når man kommer hjem fra folkeskolen, er man mega træt og har måske slet ikke overskud til noget. Her på efterskolen kan man lige gå ud og spille noget volleyball eller deltage i en aktivitet eller noget andet – i løbet af dagen er det meget mere end bare skole. I løbet af dagen kan vi mellem timerne sidde i en sofa og bare hygge og efter timerne kan vi sidde på værelserne og snakke sammen, gå en tur, spille volley eller gå op i køkkenet og lave nogle pandekager.

Risskov Efterskole er meget unik, fordi vi ligger så tæt på byen, at vi efter undervisning kan tage ned i byen. Vi har også Risskoven meget tæt på og jeg var tit ude at løbe i skoven og om sommeren var vi tit nede at bade ved stranden.

Hvis jeg skulle sige tre ord som passer på mit efterskoleår skal det være sjov, hyggeligt og min linje. På linjen fik man et rigtig godt sammenhold og man får nogle udfordringer man er nød til at løse sammen med de andre. Det var en stor oplevelse!!