Efterskolernes Dag

Vi glæder os til at tage imod DIG og din familie til åbent hus på Efterskolernes Dag.

Eleverne står klar til at tage dig med på personlig rundtur, hvor du kan møde og opleve vores linjefag. Forstanderen holder oplæg om skolen, og personale står klar i spisesalen, med lækkerier fra køkkenet, og til en snak om efterskolelivet på Risskov Efterskole.

Vi glæder os til at se dig

Vi åbner dørerne kl. 11.00

Information i auditoriet kl. 12.00 / kl. 13.30 / kl. 15.00

Rundvisning på skolen - Hele dagen

Information og snak i spisesalen - Hele dagen

Kaffe/te/kage i spisesalen - Hele dagen

17.00 slut

Hvad har efterskolen forberedt dig på?

If you love somebody set them free

Infodag for kommende elever

Vi siger velkommen til vores kommende elevhold 17/18 søndag den 23. april

Vi glæder os til en dejlig dag sammen med jer, hvor I vil møde skolens personale og få mulighed for at hilse på hinanden.
Dagen starter med en frokost buffet i spisesalen, derefter vil der være velkomst v. René Jacobsen.
I løbet af dagen vil der være informationer om undervisningen, retningslinjer og praktiske forhold på efterskolen. Der bliver også mulighed for at prøve jeres linjefag,  mens jeres forældre drikker kaffe/te og taler med de andre forældre.

Introdagen begynder kl. 11.30 og afslutter kl. 16.00.

Aarhus city halvmarathon 2017
Igen i år deltager en stor gruppe elever, lærere og forældre i Aarhus største løbefest d. 11. juni.

Op til løbet hjælper en af Danmarks bedste løbere, Thijs Nijhuis, eleverne med at blive klar til den store bedrift.

Efterfølgende afholdes der grill og hygge på skolen for alle elever og forældre.

Studieture

Hvert år tager Risskov Efterskole på to studieture.

Den ene er en kulturrejse til en spændende storby i verden, hvor destination og tilrettelæggelse er med udgangspunkt i linjerne. Den anden tur har temaet fællesskaber.En fælles tur hvor der bliver løbet på ski.

Linjeturene 2016/17
I skoleåret 16/17 tager linjerne til nedenstående destinationer.
Mad & Gastronomi tager på en spændende gourmet tur til Barcelona.
SportXplore skal på dykkersafari og med mange andre spændende sportsaktiviteter på Malta
Design linjen tager til mode mekkaet Paris.
Basketlinjen skal til Basketballs hjemland og hovedstad New York.
International linje rejser først til Washington USA og fortsætter derefter til New York.

Linjeturene er lagt efter det der arbejdes med på linjerne i løbet af året. Det er derfor ikke for os det vigtigste hvor destinationen er, men mere hvad der kan lægges af indhold der matcher linjernes faglighed.

Skitur
Skituren i år går til Murau i Østrig. Her vil eleverne møde Kreischberg og Steiermark regionens landlige kultur væk fra de store turistmagneter, men med al den sne- og pistekavlitet som taler til et rigtig godt skoleophold.
Kreischberg er et af de mindre kendte skisportssteder i Østrig. Men det gør det ikke til et ringere et af slagsen.
Området var i 2012/2013 i rivende udvikling, blandt andet stod en ny 10'er-gondol klar ved udgangen af 2013. Den er med sine 2,1 kilometer den længste gondolbane i hele delstaten Steiermark.

Dertil er der anlagt 4 kilometer nye pister, så Kreischberg når op på i alt 50 pistekilometer.
Investeringen på cirka 8,7 millioner euro skal optimere hele skiområdet for Kreschbergs skigæster.

Snowparken i Kreischberg
Snowparken har også adskillige aktiviteter at underholde med, her er både halfpipe, boardercross, funpark, jumps, boxe, slides med mere.

Aktiviteter i Kreischberg uden ski
Har man brug for en pause uden ski på fødderne, kan man skifte dem ud med skøjter, tage en kælketur, en vintervandring eller en tur i badeland med sauna.

Skituren bliver betragtet som undervisning, hvilket vil sige at alle skal på skiskole, hvor undervisningen er tilpasset den enkeltes niveau. Undervisningen sker gennem skiguider og erfarne lærere, så både begyndere, letøvede og øvede får lært en masse.

Kalender 2016/17

Årskalender for skoleåret 2016/17 kan du finde HER
(Ret til ændringer forbeholdes).